Hopp til navigasjon Hopp til innhold

LCD-skjerm som kan bøyes

Den japanske storprodusenten Toshiba er klar med verdens første bøyelige LCD-skjerm for masseproduksjon om to år.

Fleksibel LCD
Toshibas nye skjerm er lettere, tynnere og bedre enn alle forsøk hittil på å lage bøyelige skjermer. Så hva venter de på? Teknologien er klar og tester er utført. Toshiba kommer til å slippe et fåtall skjermer på markedet allerede i nærmeste fremtid. Men masseproduksjonen lar vente på seg til 2004.

Dette skyldes at Toshiba må utvikle en lønnsom produksjonsteknologi for å lansere skjermen.

Liten og lett

Toshibas nye LCD skjerm er fleksibel, men ikke sammenbrettbar. Den kan bøyes i alle retninger, men kun til et visst punkt.

Skjermen er 8,4» i diameter, 0,4 mm tynn, veier under 20 gram og viser SVGA oppløsning. Skjermens fleksibilitet skal i tillegg gjøre den mer støtsikker, men Toshiba har ikke satt noen tallverdi på støtsikkerheten.

Ny teknologi

Tidligere forsøk på fleksible skjermer har blitt produsert ved å feste underkjølte transistorer på plastunderlag. Dette fungerer i og for seg, men i følge Toshiba blir skjermene ikke gode nok med denne metoden, skriver The Register.

Toshibas nye skjerm er produsert med normal temperatur og bruker et ultratynt glassbasert underlag, utviklet av Toshiba selv.

Fleksible skjermer er i følge talsmenn for Toshiba et satsningsområde for fremtiden for firmaet.