Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Xbox LIVE til høsten

E3 2002: Xbox skal på nett i høst, og Microsoft røper detaljer rundt sin kommende online-tjeneste.

Xbox Live
Microsoft åpnet for sin del Electronic Entertainment Expo 2002 med en selvhøytidelig pressekonferanse som stort sett gikk ut på å fortelle hvor fantastisk Xbox er, hvor mange fantastiske Xbox-spill som er under utvikling, og – og dette er hvor de største nyhetene poppet frem – hvor fantastisk det blir når man kan spille Xbox på nett.

Online i høst

Særlig var det kunngjøringen av Xbox Live som holdt mest nyhetsverdi. Dette er navnet på Microsofts store sentraliserte online-tjeneste, som skal tjene som et felles nexus for all nettverksspilling – uansett hvilke Xbox-spill du til enhver tid sitter med.

Xbox Communicator vil stå på må-ha-listen for online Xbox-spillere.

Microsoft er i ferd med å bygge datasentre i Seattle, Washington, Tokyo og London, som skal ta seg av nettverksdrift, sikkerhet og fakturering av tjenesten.

– Vi starter betatestingen allerede neste uke, og innen sommeren regner vi med å ha 10 000 spillere oppe på Xbox Live. Til høsten lanserer vi tjenesten fullt ut i Europa, Japan og USA, sier J Allard, Xbox-sjef i Microsoft.

En bredbåndslinje er eneste forutsetning for å koble seg opp, siden Xbox allerede er utstyrt med harddisk og nettverksplugg som standard.

Chat og spill

Xbox Live inneholder en felles sentral for å spille mot andre, chatte, eller laste ned spill og oppdateringer. Ved å gi hver abonnent en såkalt Gamertag-pålogging, som er den samme uansett hvilket spill du ønsker å spille, kan man lett se når venner også er online,

Et spesielt headsett med mikrofon, kalt Xbox Communicator, kobles til håndkontrolleren og lar spillere prate med hverandre i sanntid, som om de sitter i en telefonkonferanse mens spillet pågår.

– Innen fem år vil alle viktige spill være på nett, og nye muligheter vil åpenbare seg for konsollspill som kun fungerer online, sier Allard.

Midtown Madness 3 står på listen over LIVE-kapable Xbox-spille

Blant de første annonserte online-spillene finner både nylanseringer og online-versjoner av eksisterende spill, inkludert Counter-Strike, Halo, Amped, Project Gotham Racing, Rallisport Challenge, Midtown Racing 3Ghost Recon, Unreal Championship, MechAssault, Whacked, Rainbow Six Ravenshield og Phantasy Star Online.

Mange blir nok også gledelig overrasket over å høre at online-rollespillet Star Wars: Galaxies også vil bli lansert for Xbox.

Abonnement

Microsoft kommer også med et lite hint om hva slags prismodeller vi kan vente oss. Ved lansering i USA vil en startpakke på ca. 400 kroner gi et års abonnement på Xbox Live, en Xbox Communicator, og en kopi av online-spillet ReVolt.

Stikkord: spilltester