Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bredbåndsinteressen øker

Når 40 prosent av befolkningen i de fire største byene i Norge har nå bestemt seg for å bestille bredbånd.

Dette viser en undersøkelse som Norsk Gallup har utført for bredbåndsleverandøren NextGenTel.

I en tilsvarende undersøkelse i juni i fjor svarte 39 prosent at de hadde vurdert å bestille bredbånd. Nå svarer 38 prosent av de faktisk vil bestille.

De eldre kommer

I aldergruppen 30 til 45 år sier 41 prosent at de kommer til å installere bredbånd hjemme. Også aldersgruppen over 60 år viser økende interesse. 33 prosent av de eldre svarer at de har bestemt seg for å bestille. Ved forrige undersøkelse hadde bare 19 prosent av de spurte over 60 år vurdert å bestille .

Kunnskapen øker

Kunnskapene våre øker også. 71 prosent av befolkningen i de fire største byene sier at de vet hva bredbånd er, i følge undersøkelsen. Dette er en økning fra i fjor sommer da 56 prosent svarte bekreftende på det samme spørsmålet. Samtidig er andelen som verken kjenner til begrepet eller vet hva det betyr har sunket fra 16 prosent til 5 prosent.

Kjennskap til ADSL

Undersøkelsen viser også at 74 prosent har hørt om ADSL, men viser ikke hvorvidt folk er i stand til å skille mellom ulike bredbåndsteknologier.

76 prosent av husstandene i byene sa at de har Internett hjemme, mot 59 prosent i forrige undersøkelse. Blant dem som når har bestemt seg for å anskaffe bredbånd, er det en overvekt av personer som har Internett.

Færre i blokk

I husstander med flere enn to PCer i huset har 92 prosent Internett hjemme. Denne gruppen ligger også over gjennomsnittet når det gjelder interesse for bredbånd.

Det er flere eneboliger og rekkehus enn blokker og to-firemannsboliger tilkoblet Internett . Mens blokker og to-firemannsboliger ligger under gjennomsnittet med henholdsvis 71 og 72 prosent, ligger eneboliger og rekkehus t over med henholdsvis 81 og 84 prosent, viser Gallups undersøkelse.

Dette er et overraskende resultat, tatt i betraktning at de store drabantbyene er de mest oppkoblede områdene i landet.

Stikkord: internett