Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Anti-virus 2

KaZaa-virus fyller disken

Et nytt virus som fyller opp harddisker og opptar båndbredden din spres som ild i tørt gress via den populære fildelingstjenesten.

Anti-virus 2
Worm.Kazaa.Benjamin-viruset ble oppdaget lørdag 18. mai av Kaspersky Labs. Viruset sprer seg utelukkende via KaZaA-nettverket.

Det er første gang et virus er skrevet spesielt for denne tjenesten, selv om andre, liknende virus har vært spredd gjennom andre tjenester. Senest i februar opplevde brukere av Gnutella-nettverket å bli infisert.

Fyller disken

Når viruset blir aktivert kopierer det hundre- eller tusenvis av forskjellige eksemplarer av seg selv til en ny mappe på brukerens harddisk. De forskjellige filnavnene er mange og forskjellige.

Denne mappen blir deretter delt ut til andre brukere av KaZaA, slik at viruset spres ved at andre laster det ned fra den infiserte brukeren, heter det i en pressemelding fra Kaspersky Labs.

Ny retning

Flere virus-eksperter har i det siste uttalt seg om at flere og flere virusmakere ser etter andre måter å spre virusene sine på enn bare e-post, som har vært dominerende de siste årene.

KaZaAs klient-programvare har vært lastet ned over 81 millioner ganger i følge KaZaA selv, og er derfor et godt medium for å få spredt et virus raskt.

De fleste virusprogrammer ble i helgen oppdaterte så Benjamin-viruset ikke slipper gjennom.