Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny Nokia på markedet

Nokias første telefon med mulighet for nedlasting av java-programmer er klar for salg. Det er ingen grunn til å tro at telefonen vil støve ned i hyllene.

Nokia 3410
Nokia 3410 er en liten og lettanvendelig telefon, forbløffende lik 3310 og 3330. Men som arvtaker til Nokias mest populære modell har den selvsagt også nye ting å by på.

Erstatter 3330

Utvendig er forskjellen på 3310 og 3410 så liten at du faktisk kan benytte de samme bakdekslene. I fronten er det gjort små endringer på tastene, og det gjort endringer i valg av høyttalerkomponenter, i alle fall i forhold til den modellen vi sammenlignet med.

Men ellers er telefonene støpt i samme form, og designerne må ha hatt usedvanlig late dager under utviklingen av 3410.

Java 2 Micro Edition

Nokia 3410 følger opp alle Nokias tidligere suksesser, med lavprisprofil og de samme logo-, ringetone- og bildemeldingsfunksjonene som på forgjengerne. Men 3410 byr like vel på noe helt nytt; Java2ME.

Det betyr at det nå er mulig for Nokiaeiere å laste ned sine egne spill, kalendere og andre underholdnings- eller nytteprogrammer til telefonen. Det finnes allerede en rekke enkle programmer skrevet i dette formatet, og ettersom det dreier seg om en åpen standard kan vi vente oss en flom av nye muligheter når bare telefonene blir vanligere.

Java finnes i dag på Siemens SL45i og på Motorola Accompli 008.

Billig, billig, billig.

Telefonen vil havne på omtrent samme pris som 3330, og vi har allerede merket oss at Sense kjører en kampanje der prisen på telefonen er helt nede i 795 kroner. Det forutsetter naturlig nok nytegning av abonnement med bindingstid.

Push

Nokia 3410 er i tillegg utstyrt med WAP Push. Det betyr at du går inn på en nettside og registrerer hvilke opplysninger du ønsker (vær, underholdning, nyheter, reisetjenester eller lignende). Når dette er gjort holder nettstedet telefonen din oppdatert med slike opplysninger etter hvert som disse blir publisert på nettet.

Vi tar med at telefonen har 5 spill (pluss 1 Java-spill som du kan slette om du vil). Videre har den animert 3D pauseskjerm, 35 faste og 7 utskiftbare ringetoner. Du kan kjøre chat (SMS), sende lange tekstmeldinger og lagre inntil 200 kontakter i adresseboken (+ de 100 til 250 du kan lagre på SIM-kortet).

Vekten er 114 gram og taletiden er oppgitt til mellom 2 timer 20 minutter og 4 timer 10 minutter. Standbytid er 55 – 260 timer, opplyser Nokia.

Stikkord: Mobil