Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Konsollkrigen fortsetter

Nå kan også japanske og amerikanske kjøpere glede seg over at Sony, Nintendo og Microsoft er i full gang med en storstilt priskrig.

Konsollkrig illustrasjon
På mandag satte Sony ned prisene på Playstation 2 fra $299 til $199 (1.650,- kroner). Samtidig ble prisene på Playstation satt ned fra $99 til $49 (400,- kroner).

I tillegg ble en del ekstrautstyr til begge maskinene også satt ned.

Svarer

Microsoft svarer på tiltalen ved å sette ned sin Xbox til den samme prisen. Dette er mer enn en halvering av den opprinnelige prisen på kort tid. Endringen gjelder kun de amerikanske og japanske markedene.

Microsoft har hatt problemer med å få salget til å ta av for Xbox, noe som i stor grad antas å skyldes for få gode spilltitler. I Europa kuttet Microsoft prisen på Xbox med nesten 40 prosent, kun få uker etter lanseringen.

Nintendo

Det er foreløpig ingenting som tyder på at Gamecube skal følge etter med et priskutt. Selv om Nintendo tidligere har gitt uttrykk for at Gamecube alltid skal være billigere enn de to rivalene, som nå har lagt seg på samme pris.

Playstation 2 som har solgt over 30 millioner enheter på verdensbasis har opparbeidet seg en solid posisjon i markedet og kan nok tåle påkjenningen av en priskrig bedre enn de nylanserte konsollene.

Stikkord: spilltester