Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ubi Soft kjøper Eidos

Den franske spillutgiveren planlegger å vokse i år. Og en måte å gjøre det på er å kjøpe opp mesteparten av konkurransen.

Eidos
Ubi Soft står bak store titler som Rayman, Rogue Spear, Ghost Recon og Warlords Battlecry. Eidos på sin side står bak blant annet Tomb Raider, Project I.G.I, Championship Manager, Commandos, Deus Ex og Resident Evil.

-Vi kommer til å vokse ved oppkjøp i år, sier Ubi Soft sjef Yves Guillemot til Financial News.
-Uansett hva som skjer kommer Eidos til å bli solgt i løpet av året, fortsetter han.

Tøffe tider

Eidos har drevet tapsbutikk dette året. Aksjeverdien har sunket med 54 % og salgstallene ligger 12 % lavere enn forventet. Ubi Soft stiller litt sterkere med bare mindre tap.

Dersom Eidos skal selges i år må det bli før november når det neste kapitlet i sagaen om Lara Croft kommer i hyllene. Etter lanseringen ventes aksjekursen å stige så mye at ingen vil kjøpe dem.

Titaner

Spillbransjen er i ferd med å bli dominert av et fåtall store distributører. Mange mener dette vil bety færre og mindre spesielle spill, fordi store selskaper ikke liker å ta sjanser, men er bare ute etter å sikre inntjeningen.

Ubi Soft har allerede konkrete planer om å kjøpe opp mindre aktører som Codemasters, og dersom de gjør alvor av planene om å kjøpe Eidos er det bare underholdningsgiganten Electronic Arts som kan måle seg med dem.

Stikkord: spilltester