Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Krise for Napster

Napster har ligget på rygg og sprellet et års tid, og adm. direktør forlater nå det som ser ut til å være et synkende skip.

Napster død
Konrad Hilbers sier opp sin jobb som adm. direktør i det engang så fremgangsrike selskapet Napster, etter at styret bestemte seg for å avslå tilbudet om fullstendig oppkjøp fra mediegigantetn Bertelsmann AG.

Bertelsmann har holdt Napster i live det siste året via enorme millionlån, og mange – inkludert Hilbers – mente at Bertelsmann oppkjøpstilbud kunne sikre selskapets fremtid. Hilbers avgang etter styrets refusjon av tilbudet ser nå bare ut til å være nok en spiker på Napsters etter hvert svært så forseglete kiste.

Siden i fjor sommer gikk Napster-tjenesten offline, og ga slipp på en fabelaktig brukermasse etter å ha blitt saksøkt av en samlet platebransje. På sin storhetstid brukte til enhver tid 1.57 millioner mennesker Napster samtidig, men disse brukerne har forlengst emigrert til andre tjenester som Kazaa, Morpheus, Audiogalaxy, WinMX, LimeWire, eDonkey, og Direct Connect.

Mot konkurs

Nå tolker analytikere og andre signalene dithen at Napster synes å gå mot en uunngåelig konkurserklæring innen kort tid. Ifølge Wired News har selskapets nærmere 70 ansatte blitt permitterte eller bedt om å slutte.

Det siste året har Napster jobbet intenst med å få sin nye betalingstjeneste lansert, men manglende vilje fra plateselskapene til å lisensiere ut musikkatalogene sine for distribusjon har sinket prosessen. Og mens Napster kanskje aldri vil kunne stable sin nye tjeneste på beina, er samtlige store plateselskaper er i full gang med å gjøre forretning utav sine egne online musikktjenester.