Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple advarer mot kopisperre

Macen er ikke designet for å støtte «uekte»CD-plater med kopibeskyttelse, og ikke forvent å få igjen eventuelle reparasjonskostnader på garantien, sier Apple.

Låst cd

Mac-eiere har begynt å melde om problemer som har oppstått når enkelte musikk-CDer blir matet inn i maskinen, blant annet med kopibeskyttede Sony-utgivelse med Celine Dion, Jennifer Lopez, og Shakira (utgivelser som nå bærer merkelappene «kan ikke avspilles på PC/Mac»).

For eksempel skal det være vanskelig å få løst ut skuffen på CD-drevet, og maskinen kan kræsje eller få oppstartsproblemer etter å ha blitt «utsatt» for en kopibeskyttet CD-plate.

– Er ikke CD-plater

Apple sier dette er et kjent problem, og forklarer saken med at slike beskyttete plater er klusset så mye med at de ikke lenger følger kriteriene som gjelder for å følge Red Book-standarden alle CD-produsenter er forpliktet å følge (noe også Philips retter sterk kritikk mot) – nettopp derfor kan man heller ikke forvente at det er uproblematisk å benytte slike plater i en Mac CD-ROM stasjon, som kun er laget for å støtte CD-standarden.

Videre poengterer Apple at skulle det oppstå komplikasjoner som gjorde reparasjoner eller annen service nødvendig etter bruk av slike kopibeskyttete skiver, vil dette ikke falle under vanlige garantibetingelser – simpelthen fordi «et hvert forsøk på å bruke ikke-standard disker med et Apple CD-drev, vil bli regnet som feilaktig bruk av produktet».

For mer utdypende informasjon, se kbase.info.apple.com