Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye Celeron-prosessorer

Intel slipper i denne uken to helt nye Celeron-prosessorer. Dette sørger for at Intel nå dekker alle markedssegmenter med én prosessorteknologi.

Intel inside Celeron
De to nye prosessorene kommer med klokkefrekvenser på 1,7 og 1,8 GHz. Dette er et langt, men kjærkomment hopp fra de PIII-baserte brikkene som toppet med en hastighet på 1,3 GHz.

Ferdige PC-pakker med de nye prosessorene vil være på markedet allerede innen to uker.

Litt nytt

De nye Celeron-brikkene vil få støtte for 400 MHz systembuss. Mens 2. nivå hurtigbufferet fortsatt vil ligge på 128 Kbyte, mot P4’s 256 Kbyte.

Hurtigbufferet sørger for hurtig flyt av informasjon ut og inn av prosessoren og er avgjørende for ytelsen. Spesielt ved bruk av tyngre applikasjoner som 3D-spill, CAD og bildebehandling.

Truer P4?

Intels i845G brikkesett lanseres sammen med prosessorene. Om kort tid vil brikkesettet komme i en utgave med integrert grafikkontroller, som brukes i de rimeligste PC-pakkene.

-Spesielt bedriftsmarkedet er mer opptatte av pris enn ytelse. Disse Celeron prosessorene med høyst akseptable hastigheter vil kunne overta inntil 80 % av markedet fra Pentium 4, sier Brooks Gray hos analysefirmaet Technology Business Research til News.com.