Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gamecube går unna

Nintendo-distributør Unsaco erklærer seg storfornøyde med forrige ukes lansering av den nye spillkonsollen Gamecube.

Sist fredag ble i overkant av 4.000 Nintendo GameCube levert til norske forhandlere. Til tross for vårlig vær og grønt gress i store deler av landet fant svært mange spillinteresserte veien til butikkene, og allerede lanseringsdagen gikk flere av forhandlerne tomme for både konsoller og spill.

Før helgen ble drøyt 70% av maskinene solgt ut av butikk, noe som betegnes som en suksess av den importøren Unsaco AS.

Som ventet

– Suksessen var på mange måte ventet, og var nærmest en oppfølger av lanseringen i Japan og USA i fjor. På den annen side er mai en vanskelig lanseringsperiode hvor konkurransen om folks oppmerksomhet er stor, sier Finn Eirik Larsen, salgs- og markedsdirektør i Unsaco.

Spillkjeden Spiderman opplever at salget av Gamecube har gått langt bedre enn det gjør med Microsofts Xbox.

Microsoft hevder på sin side at Xbox-salget i Europa nå går tett i tett med Playstation 2, etter den kraftige prisreduksjonen i slutten av april.

Spiderman fornøyd

– Vi har aldri noen gang opplevd maken til rush på en enkelt lanseringsdag. Alle konsollene vi mottok gikk ut første dag. Vi solgte faktisk flere GameCube-konsoller i min butikk i Oslo, enn hva alle kjedens 6 butikker har solgt av X-box i løpet av de 6 ukene det har gått siden den ble lansert, sier Joacim Solem, butikksjef for Spiderman Oslo.

Og selv om det snart er tomt for den opprinnelige ladningen med maskiner, er vi lovet nye Gamecube-leveranser gjennom hele sommeren.

– Vi regner faktisk med å ha levert bortimot 15.000 maskiner til våre forhandlere inne skolestart, sier Larsen.

Mer informasjon om Gamecube finner du HER.

Stikkord: spilltester