Intel Pentium 4

Annonse


Tre nye Pentium 4

Intel Pentium 4Prosessorene har hastigheter på 2,26 GHz, 2,4 GHz og 2,53 GHz. Sistnevnte er den raskeste Pentium 4 prosessoren hittil.

De nye brikkene går på 533 MHz FSB (Front Side Bus), kontra 400MHz som har vært brukt til nå.

Den nye busshastigheten er foreløpig bare støttet av Intels eget i850E brikkesett. Mer interessant er det at dette brikkesettet også støtter en minnebuss på 1066 MHz. RDRAM-brikkene kjører enda på 800MHz, men det forventes at den nye RDRAM-generasjoen vil komme på markedet i løpet av året.

Drar fra

Ved å øke klokkefrekvens, busshastighet og minnehastighet vil Intel kunne dra fra konkurrenten AMD med et par hestehoder. Det er avgjørende for et systems hastighet at det er et visst samsvar mellom de interne hastighetene i systemet.

Annonse


Eksperter uttaler til News.com at dette er et strategisk fornuftig tidspunkt for Intel å endre busshastigheten, fordi den gir dem muligheten til å skaffe et forsprang de enklere kan holde.

Svar på tiltale

AMD har selvsagt også et par triks på lur. Prosessor-serien Thoroughbred er allerede annonsert og vil komme senere på året. I begynnelsen av 2003 lanseres også ClawHammer som vil kjøre både 32- og 64-bits systemer.

ClawHammer vil ha klokkefrekvenser fra 2GHz og oppover.

ITavisen.no kommer med tester av P4 2,53 GHz i løpet av kort tid!

Annonse