Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Anti-virus 2

CIH haiker med Klez

En ny variant av CIH-viruset er oppdaget. Det blir spredt som en parasitt ved hjelp av den enorme utbredelsen av Klez.

Anti-virus 2
CIH, eller Tsjernobyl som det også kalles, slo opprinnelig til 26. april 1999, på 13-års dagen til Tsjernobyl-ulykken. CIH er i motsetning til Klez, Nimda, Badtrans og andre ormer et virus i sin opprinnelige form.

Ormer åpner sikkerhetshull og sprer seg selv, men har sjelden veldig skjebnesvangre følger. Kode som kan skade eller ødelegge maskinen din. CIH-virus kan ødelegge både harddisk og BIOS på et øyeblikk.

Kryssinfeksjon

I følge Symantec, er det ikke helt uvanlig med kryssinfeksjoner blant virus. I dette tilfellet passer det seg slik at Klez-virusene bærer med seg en .exe-fil. Det er disse filene som blir infiserte av CIH-virusene.

Den nye varianten av CIH, kalt CIH.1049, vil dermed kunne spre seg med enormt mye større effektivitet enn i 1999. Denne varianten av CIH slår til 2. august, og forsøker som de forrige versjonene å fjerne partisjonsinformasjon samt å slette BIOS. Heldigvis infiserer CIH-virusene bare maskiner med Windows 95, 98 eller ME.

Klez-virusene står i følge Kaspersky Labs nå for 94,5 % av alle infeksjoner.