Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Panasonic GD75

Den antenneløse GD 75 markerer at Panasonic ikke lenger er synonymt med en lang, tynn telefon med ditto antenne.

Nå er det kommet en variant med runde kurver og mer ungdommelig look.

GD 75 er en telefon rettet mot brukere som ikke trenger GPRS eller Highspeed, og som ikke synkroniserer telefonen sin mot PC.

Telefonen er utstyrt med en 5-veis joystick, og kar ikonbasert meny. Det gjør det enkelt å navigere i menyene, og oppbyggingen av disse er intuitiv. Faktisk klarte vi å finne alle telefonens finesser uten å ty til bruksanvisningen en eneste gang.

Selv om det er en liten telefon (en god del mindre enn Nokia 3330) er det noe ved den som gjør at den virker litt lubben. Den er ganske kompakt, men vi kan like vel ikke bli helt kvitt følelsen av at dette egentlig er en plastleke.

Tasteresponsen er god, men tastene kan virke litt harde. Det er like vel ikke noe problem å skrive og sende SMS-meldinger. Telefonen har også SMS-chat, i tillegg til gruppe-SMS og T9.

Vi merker oss ellers at Panasonic har utstyrt også denne modellen med polyfoniske ringetoner. I telefonen ligger det 23 ulike signaler (ikke alle er polyfoniske), og i tillegg kan du laste ned ringemelodier til GD75. Med polyfonisk menes i denne sammenheng at telefonen kan spille tre toner samtidig. Det låter omtrent som en lirekasse. Lyden er fyldig, ettersom den stammer fra en ganske stor høyttaler på telefonens bakside.

Denne høyttaleren bruker du også når du setter telefonen i det som kalles ”Desktop Handsfree”. Da fungerer telefonen som en høyttalende telefon, og flere kan samles rundt telefonen og delta i samtalen.

For den som er opptatt av nedlasting kan vi ta med at du her har mulighet for å laste ned logoer så vel som ringetoner.

Dette er ellers en lett telefon (82 g), og det er heller ikke noe å utsette på batterikapasiteten. Skjermen er grafisk med blå bakgrunnsbelysning. Her har du ikke mulighet til å bytte skjermfarge, slik du har kunnet på tidligere modeller.

Panasonic var en av de første som produserte telefoner med mulighet for å lese inn små notater. Det kan du også på denne telefonen, som også har det som kalles ”Voice Recall”. Sistnevnte er en funksjon som lar deg hente opp et telefonnummer fra siste samtale, slik at viktige telefonnumre ikke går i glemmeboken.

Telefonen har også en snarvei som gjør at du ved ett tastetrykk kan skru av lyden i telefonen. Du kan velge om telefonen skal vibrere eller ikke når telefonen er i stille-modus.Spec:Størrelse: 106x46x16 Vekt: 84gStandbytid (oppgitt): 150 timerTaletid (oppgitt): 6 timerGPRS: NeiHSCSD: NeiT9: JaBildemeldinger: NeiIrDA: NeiBluetooth: Nei1900 MHz: Nei

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Liten og lettPolyfoniske ringetonerGod batterikapasitetDesktop handsfree
  Litt plast pregKjedelig design

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 6 t 0 min 6 t 0 min 6 t 0 min 4 6 24
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 150 t 150 t 150 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 84 g 89 g   5 5 25
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 8 4 32
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 10 5 50
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 4 6 24
  Størrelse 78 cm3 6 6 36
  Tekniske finesser 5 4 20
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 3 5 15
  Veil. pris inkl. moms 2990 kr. 10 4 40
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Start
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 3 3
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 2 1 6 6
  WAP Internt minne 1500 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 10 1 2 2
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 396

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

 • Stikkord: Mobil