Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Motorola T191

Dette er en liten og hendig telefon som i tilegg selges for en rimelig penge. Det gjør den til et attraktivt valg for mange ungdommer.

Motorola T191
T191 har bedre meny og penere design en det vi har sett på tidligere Talkaboutmodeller. At den i tillegg er lett trekker selvsagt heller ikke i negativ retning.

Det gjør derimot den utvendige antennen. Den bidrar ikke til telefonens forskjønnelse, selv om vi må medgi at vi har sett styggere antenneutvekster en dette.

Telefonen virker kompakt og ligger godt i hånden. Skjermen er OK og har god oppløsning, i alle fall for en telefon i denne prisklassen. Funksjonstastene er enkle å betjene, med en menytast i midten og to taster med varierende funksjoner plassert på hver sin side av menytasten. I tillegg har telefonen en to veis navigasjonsknapp for raskere navigasjon opp og ned i menystrukturen.

Knappene på T191 er små og har du kraftige fingre bør du kanskje se deg om etter en annen telefon. Denne telefonen gir heller ikke så god tasterespons som vi kunne ønske oss.

Telefonen har T9 tekstinput, eller ordbok, som mange velger å kalle det. Det betyr at du trykker en gang på tasten der bokstaven du ønsker står, uavhengig av hvilken av bokstavene på tasten du egentlig trenger. Når du har tastet det antallet bokstaver du skal ha får du opp ulike alternative ord, basert på hvilke som er logiske i forhold til tastekombinasjonen du har gjort.

Dessverre er ordbøkene i slike telefoner ofte noe mangelfulle, så også i dette tilfellet. Men du kan selvsagt legge inn ord som ikke finnes i ordboken ved å taste dem inn på ordinær måte.

Nettopp her dukker en annen svakhet ved T191 opp. Å skrive kjappe tekstmeldinger er nesten umulig, ettersom tastene rett og slett ikke klarer å henge med. Og du skal ikke skrive så fort heller, før du oppdager at telefonen velger bokstav nummer en når du vil ha nummer to, eller nummer to når du ønsker den tredje. Denne svakheten er så irriterende, at om du er glad i å sende tekstmeldinger er denne telefonen ikke noe for deg.

Motorola Talkabout 191 har ikke GPRS, men kan benyttes som modem med hastighet på inntil 9,6 Kbit/s. Flere av funksjonene kan også programmeres til å bli aktivert ved stemmebruk.

Er du glad i spill, så har T191 flere å velge blant. Her finnes klassikere som Snake, Tetris og Othello, i tillegg til ”Five Stones” (spill to personer mot hverandre) og et par ulike puslespill. Du kan også laste ned såkalte ”screen savers” til T191.

Når Motorola kaller dette en low-end-telefon sier det mer om prisleiet enn om telefonens tekniske kvaliteter. Funksjonsmessig er den for øvrig også utstyrt med det Motorola i sin informasjon kaller ”turboopringing”. Ordet finnes ikke i brukermanualen, men sikter til muligheten du har for å ringe direkte til en lagret kontakt ved å trykke på en av talltastene i noen sekunder. Det er de ni første oppføringene i telefonboken som kan kontaktes på denne måten, i tillegg til at du kan ringe opp igjen det siste nummeret du slo ved å holde inne anropstasten. Spec:Størrelse: 15x40x106 millimeterVekt: 99gStandbytid (oppgitt): 120 timerTaletid (oppgitt): 300 minutterGPRS: NeiHSCSD: NeiIrDA: NeiBildemeldinger: NeiBluetooth: Nei1900 MHz: Nei

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Forbedret menyLav vektGodt design
  Utvendig antenne
  Lite egnet til å skrive SMS

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 5 t 0 min 5 t 0 min 5 t 0 min 4 5 20
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 120 t 120 t 120 t 8 5 40
  Vekt med standardbatteri 99 g 99 g   5 5 25
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 8 5 40
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 10 5 50
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 4 6 24
  Størrelse 63 cm3 6 6 36
  Tekniske finesser 5 4 20
  Skjerm 9 4 36
  Tilleggsutstyr 3 5 15
  Veil. pris inkl. moms 1990 kr. 10 5 50
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Start
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 1 3
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 2 1 6 6
  WAP Internt minne 1500 bytes 2 2 4
  WAP Antall bokmerker 1 1 1 1
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 390

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

 • Stikkord: Mobil