Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GTA3-anmeldelse henlagt

Oslo politidistrikt dropper anmeldelsen mot dataspillet Grand Theft Auto 3. Nå håper barne- og familieminister Laila Dåvøy at statsadvokaten plukker opp saken.

Grand Theft Auto 3 ill 2
Kort tid etter at statsråd Dåvøy gikk hardt ut i ITavisen.no og andre medier om voldsinnholdet i Grand Theft Auto 3, anmeldte Barneombudet og Forbrukerrådet importør KE Media til politiet på grunn av den «spekulative voldsbruken» i GTA3 og State of Emergency (et annet Playstation 2-spill).

Tar saken videre

Straffeloven forbyr bruk av grov vold i underholdningsøyemed, men politiet har ikke funnet at KE Media har gjort seg skyldig i straffbare forhold i denne saken. De har derfor henlagt anmeldelsen. Forbrukerrådet svarer med å påklage henleggelsen til statsadvokaten.

– Hvis statsadvokaten henlegger saken, vil vi bringe saken til det politiske system, siden vi da har en straffebestemmelse som åpenbart ikke fungerer, sier seksjonssjef Terje Sørensen i Forbrukerrådet til Dagbladet.no.

Statsråd Laila Dåvøy har ønsket å forby «Grand Theft Auto 3» siden hun først fikk se spillet i Januar

Skuffet minister

Dåvøy er skuffet over henleggelsen, men har tro på at straffeforfølgelsen fremdeles kan vinne frem.

– Jeg ønsker veldig sterkt at saken ikke henlegges, og er glad for at den bringes inn for statsadvokaten slik at vi kan få en prøving av saken, sier Dåvøy til Dagbladet.no.

Stikkord: spilltester