Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Doom 3 på vei

Activision og Id Software skryter fælt når de annonserer den andre oppfølgeren til et av spillhistoriens viktigste spillutgivelser.

Doom 3 kar
Da Doom ble lansert i 1993, gikk spillere verden over fullstendig av skaftet. Joda, Castle Wolfenstein var festlige greier, men aldri før hadde vi sett et så heftig, spennende, actionfylt, og voldelig 3D-spill.

En standard og trend for bøttevis med påfølgende såkalte FPS, eller «Førte Persons Skytespill», var satt for det neste tiåret.

Og nå er det altså duket for tredje versjon av det engang så grensesprengende dataspillet. Å forvente seg et like revolusjonerende nyskapning denne gang, i det etter hvert svært så overbefolkete FPS-markedet, er kanskje litt overivrig – men dette ser likevel ut til å bli en grafisk kraftpakke, om ikke annet, med en helt ny 3D-motor vi garantert får se i utallige kloner de kommende årene.

– Forbered dere på å bli skremt vettet av! Doom III vil forandre måten folk ser på å erfarer et PC-spill, sier Todd Hollenshead i en pressemelding fra id Software, som utvikler spillet.

Vises i mai

ITavisen.no regner med å kunne gi deg en nærmere titt på Doom III fra årets E3-messe i Los Angeles, senere denne måneden.

Ingen offisiell lanseringsdato har foreløpig blitt satt for Doom III. Men det blir neppe i år…

Stikkord: spilltester