IMEI

Annonse


Cracking av serienummer på mobilen

IMEIIMEI nummeret er et identifikasjonsnummer basert på internasjonale standarder. Nummeret består av 15 siffer som forteller hvor håndsettet er laget, hvor det kan brukes, serienummer og et sjekknummer som verifiserer om IMEI-nummeret er ekte.

Dersom en mobiltelefon blir stjålet kan mobiloperatøren stenge håndsettet ved hjelp av IMEI-nummeret. Du kan finne ditt eget IMEI ved å ta av batteriet og se på telefonens bakside eller ved å taste *#06#.

Selges billig

IMEI er basert på bestemt algoritmer som lager gyldige IMEI. Disse algoritmene er selvsagt dekodet av hackere i hopetall.

Programvare eller pakker med både programvare og kabler selges på Internett for under 500-lappen.

Annonse


Programmene endrer forskjellige deler av IMEI. Noen endrer bare de to siste sifrene, mens enkelte programmer bytter ut hele nummeret.

Latterlig enkelt

-Det er utrolig enkelt, hvem som helst kan gjøre det, sier Jack Wraith, leder for Mobile Industry Crime Action Forum.

-På den annen side har utskifting av IMEI få eller ingen lovlydige bruksområder, sier han til BBC News.

I dag eksisterer det ikke noen lovgivning mot disse produktene, men blant annet England jobber nå med å få kjent salg av slik programvare ulovlig. Wraith tror ikke at en slik lov og operatørenes mulighet til å blokkere et håndsett vil senke tyveriraten på mobiltelefoner.

-Man skal være en ganske dum tyv, hvis man lar offeret beholde en telefon å ringe politiet med.

Falske anmeldelser

I Storbritannia viser undersøkelser at nesten en fjerdedel av alle anmeldelser om stjålne mobiltelefoner er falske. Brukere melder telefonene stjålet for å få en ny på forsikringen, skriver The Independent

Denne praksisen er utbredt også her til lands uten at det er offentliggjort offisielle tall på hvor vanlig det er.

Annonse