Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBox tar av

Salget av Xbox har tatt seg kraftig opp etter at Microsoft satte ned prisen på spillekonsollen 26. april.

Xbox konsoll
Det hevder i hvert fall Microsoft selv. I en pressemelding skriver de at burikken Ram og Rom i Oslo solgte hele 93 Xbox’er på «en lørdag formiddag». Situasjonen skal være den samme både i Trondheim og Bergen.

Stor etterspørsel

– Prisen er ikke lenger et spørsmål, og Xbox er den klart bestespillkonsollen. De som vurderer om de skal kjøpe PlayStation 2 eller Xboxfaller som regel ned på Xbox, sier butikksjef Trond Dullerud i Ram og Rom iTrondheim.

– Vi har merket mye større etterspørsel etter at prisen på Xbox ble sattned. Vi er faktisk tomme for Xbox akkurat nå, men venter å få inn en nyforsyning i løpet av dagen, sier Lisa Bendiksen i Platon i Bergen.

Veldig fornøyd

Dermed ser det ut til at Playstation 2 for første gang virkelig er truet av en konkurrent.

– Vi er veldig fornøyd med salget etter prisnedsettelsen og det hartydeligvis åpnet dørene til flere norske hjem. Fokus fremover er å levere debeste spillene i markedet. Innen julaften 2002 vil det være rundt 200 titlerå velge mellom, sier Espen Gylvik, Home and Retail Division manager i Microsoft Norge.

Stikkord: spilltester