Hopp til navigasjon Hopp til innhold
OpenOffice

Gratis Office-pakke skal danke ut Microsoft

Etter at Sun begynte å ta seg betalt for populære StarOffice har det vært smått med fullverdige Office-pakker til ingen penger. Men nå er alternativet her.

OpenOffice
OpenOffice 1.0 er en pakke med kontorapplikasjoner basert på åpen kildekode. Pakken er basert på Sun Microsystems’ StarOffice kildekode, men er utviklet separat. Entusiaster hevder at programmene er like gode som de vi kjenner fra Microsofts Office-pakker.

Har det meste

Pakken inneholder tekstbehandleren Writer hvor du finne de mest brukte funksjonene fra Word. Teksformatering, stavekontroll, mulighet for innholdsfortegnelse, autokorrektur og en avansert layout-funksjon.

Regnearket CALC kjører makroer, støtter ODBC og JDBC. Den kan selvsagt lage grafer og støtter både java-skript og C/C++.

OpenOffice har også en applikasjon for presentasjoner og fremvisninger, samt et grafikkbehandlingsprogram.

Kompatibel

Filene lagres i XML-format og er derfor små, men kraftige. Man kan åpne Microsoft Office-filer i OpenOffice og man kan lagre arbeidet som MS Office-filer.

På papiret ser produktet ut til å være et billig og greit alternativ til MS Office, men det gjenstår å se om brukerne er villige til å bruke ressurser på å sette se ginn i nye systemer etter mange år med MS Office.

Les mer og last ned OpenOffice her.