Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Beyond Overlord

Combat Mission : Beyond Overlord tar dybden og realismen fra tradisjonelle krigs-brettspill og gir dem liv i en 3D-verden.

Combat Mission : Beyond Overlord (CMBO) tok krigs-simulasjoner på PC til en ny dimensjon ved lansering i 2000. CMBO fant fort en stor skare av fans, men har inntil nylig kun vært solgt gjennom utviklerens hjemmesider.

Spillet slippes nå i en lekker 2-cd innpakning, hvor bonus cd’en er proppet full av nye oppdrag, grafiske-modifikasjoner, og annet snacks som hovedsakelig er produsert av spillets mest ihuga fans.

CMBO tar deg til vest-Europa i 1944-45, og de allierte er på full frammarsj mot Hitlers bunker i Berlin. Spillet presenterer taktiske kamper, og dine enheter representerer individuelle lag med soldater, våpen og kjøretøyer.

Du kan ta kommando over Amerikanske, Britiske, Kanadiske, Polske, Franske og selvfølgelig Tyske tropper. Detalje-rikdommen er nok til å tilfredsstille den mest kritiske historie professor.

Real-round-time!

Det som er mest spennende med CMBO er hvordan runde systemet er bygget opp. På starten av hver runde kan du bruke så lang tid du vil med å studere terreng og gi ordrer til dine soldater. Grensesnittet er lettvint, men åpner opp for svært avansert funksjoner, noe som gir spillet en stor følelse av realisme. Taktikk som fungerer i det virkelige liv funker i CMBO!

Etter planleggingen blir alle trekk kalkulert opp mot motstanderens, og deretter følger 1 minutt med krigsfilm i miniatyr. Tanksene dine rykker framover, flammekasterene dine brenner ned bygninger som de oppdager fiender i, bare sekunder før de selv blir meid ned av et fiendlig mg-lag.

I denne fasen har du ingen kontroll selv. Dine menn prøver å følge sine ordrer, samtdig som de reagerer ut fra beste evne over overraskelser som dukker opp i løpet av runden. Uerfarne styrker vil kanskje flykte unna, mens mer erfarne enheter kanskje redder seg selv fra en bommert som du overså, eller en ny trussel som dukker opp.

Om du fortsatt har soldater i stridbar skikk, går spillet inn i en ny runde hvor du på nytt får dele ut dine ordrer.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

3DNOW!

3D-terrenget i CMBO er ikke bare til pynt (selv om slagmarkene virkelig kommer til liv med åser, elver og små landsbyer) men det bestemmer også hva styrkene dine kan se. Hver minste krok i terrenget kan være livsviktig for å holde deg ute av syne for dine fiender.

At grafikken er 2 år gammel vises imidlertid (bonus cd’en hjelper dog mye på dette siden den inneholder rundt 150 grafikk-mods).

Uendelig spillbart

Bonus cd’en inneholder et hav av ekstra oppdrag. Keen på å spille Saving Private Ryan? I så fall er det bare å laste det opp fra cd’en. Spillet har også sin egen «quick battle» funksjon, som lager et oppdrag etter dine spesifikasjoner.

Du har selvfølgelig også tilgang til en mer avansert editor om du vil lage større oppdrag selv. AI’en i spillet gir deg god motstand – Og du kan selvfølgelige spille det mot dine venner og fiender over nettet.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt