Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tellerskritt på ADSL

Avtroppende Telenor-sjef Tormod Hermansens avskjedsgave til det norske folk er høyere priser på ADSL.

Hermansen, T (betenkt)
Høyere utbyggingstakt på ADSL belaster regnskapene til Telenor. Samtidig forteller selskapet at fastprisen på fri bruk fører til inntektstap. Hermansen benyttet derfor sin siste kvartalspresentasjon i dag til å varsle økende priser på ADSL.

– Nødvendig

– Vi har derfor startet arbeidet med å utvikle et nytt prisregime med volumtaksering på bredbånd. Det mener vi er nødvendig for å skape lønnsomhet, sier Hermansen, og antyder også at det vil gjøre det gunstigere for innholdsleverandører.

Tellerskritt mer naturlig

Men selv om Hermansen sier at volumprisingen (tellerskritt) innen telesektoren er naturlig enn fastpris, og at Telenor mister inntekter på dagens ADSL, så innrømmer han ikke ubetinget at dette vil føre til økte priser

Gammeldags

– Jeg sier ikke nødvendigvis at vi vil øke prisene, men i dag er det et utilfredstillende prisbilde, basert på fastprisene til gamle Datacom, sier Hermansen. Målet er å komme ut med nytt prisplan i løpet av året.

(Telecom.no)

Stikkord: internett