Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

«Klez» ny virus-versting

Ormeviruset Klez fortsetter å herje maskiner verden rundt. Flere antivirus-selskaper har kåret det som det raskest spredte virus noensinne.

Virusmonster
Panda Antivirus har gått ut med en pressemelding om at deres prognoser tilsier att 7,2% av planetens datamaskiner er eller har blitt infisert av ett av Klez virusene. Dette er en kraftig uttalelse med tanke på at langt fra alle planetens maskiner er tilknyttet Internett.

Men det virker heller ikke helt usannsynlig, når man ser de mengdene med e-post man mottar hver eneste dag som har ett av emnene som kjennertegner Klez og Elkern variantene.

Fremst i løypa

Nimda, SirCam og BadTrans har alle vært ute i lang tid nå, og er fortsatt aktive. Men de må dessverre se seg forbigått i stor stil av Klez, om man tar tidsforskjellen i betraktning.

Klez og Elkern ligger nå som nummer 1 eller 2 hos alle antivirus-selskaper vi har sjekket.

Tips for beskyttelse

Skru av funksjon for umiddelbar sending av e-post i e-post klienten din. Da må du klikke «send og motta» for at noe skal gå ut av maskinen din. Dersom utboksen plutselig indikerer 60 (eller mer) usendte meldinger vet du at noe er galt.

Dette er et enkelt inngrep som beskytter mot alle ormer som spres gjennom adresseboken i Outlook. Funksjonen skrus av ved å gå inn å Verktøy og deretter Alternativer i Outlook. Hvor du går videre r avhengig av hvilken versjon du bruker.

Ellers kan du laste ned et gratis renseprogram som fjerner viruset etter at det har infisert en maskin. Du finner slike programmer hos de fleste antivirusselskaper, for eksempel:
Symantec
Norman