Hopp til navigasjon Hopp til innhold

CUBE-TEST: Pikmin

Små fargeglade planteskapninger hjelper deg å samle romskipsdeler på en forvokst botanisk verden. Høres gøy ut, eller hva?

Ved et forferdelig uhell kræsjlander kaptein Olimar på en fremmed og merkelig planet, overgrodd av en enorm flora. Trasig nok går skipet fullstendig i oppløsning, og han har 30 dager på seg til å samle sammen de forskjellige delene før spillet er over.

Heldigvis viser det seg raskt at han ikke må sprade rundt på fremmed jord på egenhånd, da planeten faktisk er befolket av ymse små Pikmin-skapninger, som villig hjelper Olimar med å løfte på ting, flytte på saker, klatre på greier, slåss med skumlinger, og ellerst går rundt og ser søte ut.

Følg meg, små venner!

Pikmin er heftige saker, og det er tydelig at Nintendo har lagt stor tyngde i å få dette til å fremstå både nyskapende og spennende – noe de absolutt lykkes med.

Det er likevel uunngåelig å trekke paralleller til Munch’s Odysee på Xbox, som benytter seg av et ganske lignende «saueflokk»-system, men Pikmin inneholder likevel såpass mange sprekne og egne elementer at det forsvarer «originalt»-stempelet.

Men der Munch svikter i repetitiv tråkighet og noe tungvint styringsmekanismer, sørger Pikmin for å gi intuitiv kontroll over smårollingene, og servere et utfordrende utvalg variert gåter og puslespill du må løse.

Det at du faktisk får tilgang på forskjellige typer Pikmins, i forskjellige blomstringsfaser, gjør det hele enda mer interessant, siden enkelte hindringer og oppgaver bare kan løses av spesielle typer – eller kombinasjoner av forskjellige – Pikmins.

Noe litt annerledes

Om du ikke lar deg rive med av kaptain Olimar, hans Pikmins, og jakten etter romskipsdeler, er det uansett vanskelig å ikke la seg imponere av den lekre grafikken som spillet har å by. Dette kan godt være det foreløpig peneste spillet å se til på Gamecube, hvor både animasjoner og de forskjellige naturomgivelsene (som fremstår gigantiske) er nydelig teksturert og lyssatt.

Nok en gang har Nintendo skapt et kvalitetsspill med en merkelig tiltrekningskraft – det gjenstår å se hvorvidt Pikmin-konseptet klarer å tiltrekke seg skarer av fans på samme måte som Mario eller Pokemon, men et friskt pust til konsollverden er dette uansett!


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Stikkord: gamecube_test, spilltester, testprodukt