Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Skole-Mac og ny Powerbook

Apple lanserer nå to nye modeller: En skreddersydd maskin for skoleverket og en oppgradert utgave av sin bærbare toppmodell.

eMac
Den nye eMac’en ligner ikke så rent lite på den gamle iMac’en, med stasen innebygd i en CRT-skjerm med runde former. Forskjellen ligger i spesifikasjonene, samt det faktum at skjermen er flat foran, akkurat som moderne TV-apparater i mellomprisklassen.

To utgaver

EMac kommer i to utgaver: Combo og CD. I Combo-modellen til 12 000 kroner sitter en 700 MHz G4 prosessor, en 40 GB harddisk, 128 MB RAM og en kombinert DVD-ROM-stasjon og CD-brenner. I den 2000 kroner rimeligere CD-modellen finnes et standard analogt modem, samt bare vanlig CD-ROM-stasjon.

Ny skjerm

Nettverkskort, fem USB og to Firewire-inn/utganger sikrer kontakten med utenverdnen.

Powerbook Titan har fått helt ny skjerm med større oppløsning. I tillegg er den i følge Apple eneste bærbare maskin på markedet utstyrt med Gigabit Ethernet-kort.

Fra 23 000 til 29 500

Også denne maskinen finnes i to utgaver: En 667 MHz’er med 256 MB RAM og 30 GB harddisk til 23 000 og en 800 MHz-utgave til 29 500 med 512 MB RAM og 40 GB harddisk. Mens den rimeligste modellen er klargjort for innebygd Airport-forbindelse, har den dyrere alt innebygd fra starten av.

Les mer om de nye modellene på www.apple.no.