Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft ville kjøpe Nintendo

I en ny bok om spillindustrien blir det avslørt at Microsoft i 1999 prøvde å ta over Nintendo og få dem til å droppe GameCube.

Gamecube
Forfatteren Dean Takahashi legger i sin nye bok «Opening the Xbox: Inside Microsoft’s Plan to Unleash an Entertainment Revolution» fram materiale som dokumenterer at Microsoft for tre å siden sto overfor to valg: Enten å overta en av de etablerte konsoll-selskapene eller utvikle et konsoll selv.

Betalte Sega

Som kjent valgte de det siste, vel å merke etter å ha betalt betydelige summer til Nintendos en gang så farlige konkurrent Sega for å få tilgang til deres utviklings- og programmeringssystemer.

Dette ble avslørt i en artikkel i finansavisa Wall Street Journal 26. mars i år.

Trodde det var spøk

I Takahashis bok står det i følge nettstedet Gamers.com beskrevet hvordan Microsoft-ledelsen kom med et tilbud på 25 millarder dollar – om lag 209 millarder norske kroner – til Nintendos USA-sjef Minoru Arakawa.

I boka forteller Arakawa hvordan han reagerte på dette:

– Jeg ble overrasket. Vi trengte jo ikke pengene. Jeg trodde det var en spøk, sier han.

– Dropp GameCube!

Han tok likevel med seg tilbudet til ledelsen i Japan. I følge boka var ledelsen delt i spørsmålet, men flertallet var ikke innstilt på å si ja. Etter seks eller sju møter på høyt nivå var det hele over. I følge Takahashi prøvde Microsoft-ledelsen å få Nintendo til å droppe GameCube. Det kunne ikke Nintendos gamle toppsjef Hiroshi Yamauch godta.

Stikkord: spilltester