Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hacker-angrep mot luftfartsverk

«The Deceptive Duo» brøt seg inn i det amerikanske luftfarsverket. Hensikten var å sette fokus på manglende sikkerhet, hevder de.

Fly
I slutten av forrige uke ble hacker-teamet anmeldt av det amerikanske luftfartsverket FAA for å ha brutt seg inn på deres interne nettsider.

Hackerne la ut en side med sitt manifest på internnettet samtidig som de publiserte skjermbilder av interne databaser med konfidensielle opplysninger.

«Gode borgere»

The Deceptive Duo’s motivasjon for disse innbruddene er i følge dem selv å sette fokus på den slette sikkerheten som offentlige etater i USA har.

I forrige uke hacket de seg også inn hos US Navy, NASA, Midwest Express Airlines og det amerikanske samferdselsdepartementet, skriver Geek News.

Advarsler

Tidligere har flere eksperter skremmende nok hevdet at det er mulig å bryte seg inn i og overta styringen med systemene som styrer flytrafikken på flere av verdens største flyplasser.

Dersom terrorister skulle komme til å bruke slike metoder, ser de verste pessimistene for seg et katastrofe-scenario som nærmest får 11. september til å fortone seg som et lite flykræsj i jungelen.

Økt fokus

Duoen ønsker imidlertid ikke å skade noen med sine innbrudd og angrep. I følge dem selv er de bare to bekymrede borgere som ønsker å verne seg selv og sitt land mot terrorister.

Uansett hvor gode hensikter de to måtte ha, og på tross av at angrepene bare har skadet nettsteder og ikke navigasjonssystemer for luftrommet, har FBI nå satt inn store ressurser for å finne dem.