Hopp til navigasjon Hopp til innhold

RealVideo 9 lansert

Ifølge RealNetworks leverer det nye RealVideo 9-formatet like godt bilde som MPEG-4, men krever bare halve båndbredden.

Real Player
RealVideo 9, siste versjon av video- og lydkomprimeringsformatet til RealNetworks, lanseres denne uken. Selskapet sikter seg særlig inn på innholdsleverandører og brukere som ønsker å overføre «streaming» video over Internett, og legger derfor mye ressurser inn på å utviklet teknologi som skal kunne overføre video av best mulig kvalitet, men samtidig legge beslag på minst mulig båndbredde.

RealNetworks hevder at RealVideo 9 er hele 30 prosent mer effektiv i komprimeringen enn RealVideo 8.

– Bedre, bedre og bedre

I tillegg skal kvaliteten på lyd og video tilsvare MPEG-4, men samtidig bare bruke halvparten så mye båndbredde som konkurrenten.

Tilsvarende hevder RealNetworks at RealVideo 9 er i stand til å gi god videokvalitet på halv skjerm over vanlige oppringt-forbindelser, VHS-kvalitet over vanlige bredbåndslinjer (fra 160 Kbps), og nær DVD-kvalitet over høyhastighets forbindelser på 500 Kbps.

Nytt i RealVideo 9 er også RealAudio Surround, som gir mulighet for flerkanals surround-lyd.

For mer informasjon om RealVideo 9, se realnetworks.com.