Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft skal støtte Hammer

Microsoft kan nå bekrefte at det jobbes med en fremtidig 64-bits Windows-versjon som skal ha full støtte for AMDs nye Hammer-serie med prosessorer.

Inntil nå har Microsoft foreløpig bare utviklet en 64-bits utgave av sin Windows-plattform for Intels Itanium-prosessorer, men nå kan også AMD slå seg på brystet med å ha Bill Gates i ryggen på sin Hammer-satsing.

– Vår visjon for 64-bits databehandling er en høyt skalerbar og rimelig plattform som det er enkely å utvikle, administrere, og kjøre applikasjoner på, sier Dave Cutler i Microsofts Windows-avdeling, i forbindelse med denne viktige annonsering.

Denne avtalen er kritisk å få i havn for AMD, fordi dagens 32-bits Athlon-prosessorer om ikke lenge vil bli fullstendig skiftet ut med Hammer – en prosessorklasse som er utstyrt med simultan støtte for både 32- og 64-bits applikasjoner.

Dette gjelder altså fremtidige 64-bits «ClawHammer»-prosessorer såvel som serverversjonen «SledgeHammer», som nylig har fått det offisielle produktnavnet Opteron.

Les mer om AMDs Hammer i artikkelen 64-Bit til folket!