Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Jedi Knight II – Jedi Outcast

Jedi Knight regnes av mange som det beste Star Wars-spillet noensinne. Vi tar lyssverdet i egne hender i oppfølgeren, og føler definitivt at kraften er tilstede.

Star Wars-spill mangler det ikke på, selv om kvaliteten på de etter hvert så tallrike utgivelsene har vært mildt sagt varierende. De fleste vil nok si seg enige i at det hele faktisk koker ned til bare et par titler som faktisk har nådd de helt store høyder, nemlig X-Wing, Tie Fighter, Rogue Leader (på Gamecube – forvent vår anmeldelse om få dager), og naturligvis førstepersons actionspillene Dark Forces og Jedi Knight.

I likhet med sine to forgjengere, er Jedi Knight II: Jedi Outcast et FPS-spill med seriøse modifikasjoner. Det vil si, i utgangspunktet dreier det seg om en nok et skytespill bygd rundt Quake 3-motoren, men å kalle JKII for «nok en Quake-kloning» ville på lang nær gi spillet den heder og ære det fortjener. Riktignok kan spillet kanskje virke relativt ordinært i starten, men så snart du er ferdig med «innledningsbrettene» blir det straks mer interessant.

Jedi-krefter

Du spiller Kyle Katarn, leie-soldat for The New Republic og eks-Jedi. Men selv om Kyle tidligere har lagt Jedi-yrket bak seg, lar han seg heldigvis likevel kalle tilbake til The Force og dets spennende egenskaper – og, ikke minst, lyssverdet («min fars lette sabel», som en viss filmoversetter en gang så treffende formulerte).

Diverse festlige Force Powers, enten det er lyn og tordenvær som skyter ut av fingertuppene dine, telekinetiske effekter, eller «ordinære» overmenneskelig hoppeferdighet eller hurtighet, gjør alle underverker for å berike spillkonseptet. Når lyssverdet i tillegg har blitt så morsomt å bruke, særlig i dueller med andre Jedis, er det nesten så man nesten glemmer de andre, fullgode våpnene du har tilgang på.

Alt i alt er det Jedi-konseptet med alle dets spilltekniske fiffigheter som hever JKII et par hakk over mye annet i den svært befolkete FPS-sjangeren. Husk bare at hevngjerrighet og hat fører raskt til The Dark Side…

Det ER Star Wars!

Fans av Star Wars-universet vil ikke ha det minste problem med å føle seg hjemme i JKII, med nydelig brett-design fylt til randen av kjente og mindre kjente SW-rekvisitter. Hvorhen du snur deg er det Tie Fightere, AT-STer, X-Wings, Storm Troopers, og alskens andre romvesener, og vi røper vel heller ikke for mye hvis vi sier at du til og med får treffe Luke Skywalker og et par andre velkjente fjes på dine eventyr.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Grafisk og teknisk sys det hele sammen til en meget overbevisende pakke, som det er vanskelig å ikke la seg forføre av. Og det hele er naturligvis jevnt krydret med velkjente symfoniske John Williams-strofer.

Storslått

JKII er et massivt spill. Store, imponerende brett og spillområder, et variert utvalg fiender og miljøer, og en story som faktisk til en viss grad både er spennende og interessant, gjør den totale spillopplevelsen svært så tilfredsstillende.

Noen ganger er riktignok knapper og skjulte veier utplassert på de mest ulogiske steder, men dette vitner jo først og fremst bare nok en gang om den bekymringsverdige svake lærer-kompetansen ved Imperiets arkitekthøyskoler. Uansett, når du endelig har kjempet deg gjennom enspiller-kampanjen, er alt klart for å teste dine Jedi-ferdigheter mot andre spillere på nettet – vi anbefaler spesielt å sjekke ut «Duell»-modusen i mulitplayer.

Det er egentlig ikke annet å tilføre enn at Jedi Knight II: Jedi Outcast leverer på alle punkter – dette er et av årets beste actionspill hittil, og et definitivt must for alle med et snev av Star Wars-feber i seg.

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt