Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft med Bluetooth-mus

Microsofts framtidsvisjon er trådløs. Snart kommer selskapet både mus og tastatur basert på Bluetooth-teknologien.

Intellimouse
De nye produktene ble lansert av Bill Gates selv på Windows Hardware Engineering-konferansen i Seattle i natt norsk tid. Bluetooth-settet med mus og tastatur har en rekkevidde på ni meter. Det burde være tilstrekkelig selv for de mest langsynte av oss.

Mener alvor

Settet fungerer i praksis omtrent som dagens infrarøde mus og tastaturer. Ved hjelp av av et Bluetooth-adapter koblet til PC’ens USB-port overføres signalene til og fra enhetene.

Microsoft vil også komme med en utviklerpakke for Bluetooth-applikasjoner. Noe som viser at de mener alvor med å satse på en teknologi som hittil har vært forbeholdt mobiltelefoner og håndholdte enheter.

Apple først

Men som så ofte før er Microsoft allerede forbigått av erkekonkurrenten Apple. De lanserte sin Bluetooth-adapter for Mac i forrige måned. Men produktene lar vente på seg – noe vi også er vant til. Vi har ennå ikke sett noe Bluetooth-basert tastatur eller mus fra den kanten. Om Microsoft-settet vil kunne brukes med Mac, er usikkert.

Trådløs skjerm

Microsoft jobber også hardt med å gjøre skjermene trådløse, gjennom sin Mira-teknologi. Mange selskaper, blant dem tungvektere som Toshiba, NEC, Philips og Panasonic, holder nå på å utvikle faltskjermer uten ledning. Mira bygger i det store og hele på 802.11b, standarden for trådløse, lokale nettverk.