Hopp til navigasjon Hopp til innhold

iMac er surfe-sinke

De nye iMac’ene med flatskjerm er mye seinere i avtrekket enn en tilsvarende PC når det gjelder surfing på nettet.

Dette skriver nettstedet Wired.com.

Ti sekunder saktere

De har testet 800 Mhz-modellen av iMac mot en PC til samme pris. Begge hadde bredbåndstilknytning, uten at nettstedet spesifiserer hvor rask den er.

I følge Wired brukte iMac’en ti sekunder lengre tid enn PC’en på å generere sider fra web. Dette var helt konsistent, og uavhengig av sideinnhold, tidspunkt og nettleser.

Flatskjermen problemet?

Wired mente innledningsvis at den nye flatskjermen til Mac bruker lengre tid på å tegne opp innholdet enn tilsvarende PC-skjermer.

Det er likevel ikke LCD-skjermer generelt som er problemet. Fenomenet viste seg også da Wired testet en Powerbook G4 til 27 000 kroner mot en middels Dell bærbar til godt under 13 500 (USA-priser).

OS X er synderen

Det er teknisk sett ingen ting som skulle tilsi at skjermene oppfører seg forskjellig. Wired mener derfor at forklaringen ligger i operativsystemet OS X, som rett og slett bruker lengre tid enn Windows XP på å oppdatere grafikk på skjermen.

Microsoft bekrefter

Wired får dette bekreftet av noe man kanskje kan kalle en «bukken og havresekken»-kilde – Microsoft.

– Dette er resultatet av en bevisst avgjørelse Apple tok. De fokuserte mer på brukeropplevelsen enn rå ytelse, sier Jimmy Grewal, som leder Microsofts avdeling for utvikling av Internet Explorer for Mac.

Wired har også snakket med en utvikler for den norske nettleseren Opera som i grove trekk bekrefter det samme.

Truet av Mac-fans

Ute på nettet går diskusjonen høyt om dette. Men flere deltakere enn vanlig ønsker å være anonyme. I følge Wired av frykt for represalier fra Mac-fanatikere.

Selv kunne vi ikke dy oss, og sendte en e-post med link til en Mac-guru vi kjenner. Svaret kom sekunder seinere (han satt trolig ved en PC akkurat da…):

Ondsinnet løgnpropaganda. Alle er ute etter oss. Kjenner du noen som selger maskingæver?

Heldigvis vet vi at vår mann er en fredsæl fyr med både humor og betydelig selvironi….