Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stort priskutt på Xbox

Fra og med 26. april vil prisen på Microsofts nye Xbox spillkonsoll falle til omlag 2500 kroner.

Xbox konsoll
Presse- og publikumsmottakelsen på Xbox har stort sett vært positiv, men analytikere har sådd noe tvil om salgsresultatene på de japanske og europeiske markedene. Microsoft selv, som riktignok ikke vil presentere konkrete salgstall, hevder at konsollsalget har gått som forventet.

Men 26. april gjør altså Microsoft likefremt det mange både hadde forventet og håpet på, og kutter prisen med nærmere 40 prosent.

– Det skal ikke stå på prisen

– Den fantastiske mottakelsen Xbox har fått gjennom anmeldelser, priser og salg viser at forbrukerne elsker Xbox. Nå vil vi forsikre oss om at pris ikke skal være et hinder for å oppleve Xbox, sier Peter Svanfelt, nordisk salgsdirektør fir Microsoft Home and Retail Division.

Xbox koster i dag i overkant av fire tusen kroner, en pris som kanskje kan virke litt i overkant når man sammenligner med storkonkurrenten Playstation 2 og den kommende Nintendo Gamecube (kommer 3. mai), som begge koster omlag 2500 kroner.

– Dette er et stort skritt for Xbox. Tilbakemeldingene fra publikum har vært veldig positive, om det har vært en ulempe har det vært prisen. Vi vil ikke bare tjene på økt salg av maskiner, men også ekstrautstyr og spill, sier Jostein Wallaker, innkjøpsdirektør i Elkjøp.

«Takk for hjelpen»-pakke

Allerede kjøpt Xbox for fire sure lapper? Fortvil ikke…de som kjøpte Xbox til lanseringspris, vil være berettiget til å motta en bonuspakke fra Microsoft, som inneholder en ekstra håndkontroller og to spill.

Mer info om dette vil bli å finne på www.xbox.com/no

Stikkord: spilltester