Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye GPRS-telefoner virker ikke

Siden fredag har det vært umulig for Telenor-kunder å ringe med Nokias 6310 og 8310 og Ericssons T68.

6310 og t68
Dette skriver Aftenposten i dag. I følge avisen er flere titusen mobilabonnenter rammet – muligens så mange som 50 000.

Redaktør i telefonkiosk

I går kunne vi selv konstatere at dette er tilfelle. ITavisen.nos tidligere redaktør Arnt Sommerlund (nå redaktør i Romsdals Budstikke) ble observert i det han i går formiddag ringte fra en telefonkiosk utenfor ITavisen.nos kontorlokaler. Han kunne motta samtaler med sin 6310, men han klarte ikke å ringe ut.

Siemens virket

Da han prøvde en Siemens-telefon med Netcom-kort og flyttet Telenors SIM-kort over på en Siemens-telefonen, gikk imidlertid alt greit. Telenors kundeservice hadde ingen annen forklaring på fenomenet enn at det måtte være noe galt med 6310.

I følge Aftenposten har Telenor kjent til problemet siden fredag, uten å informere sine kunder om det.

– Kompliserte telefoner

Feilen gjelder trolig flere nyere GPRS-telefoner enn 6310, 8310 og T68, men det er disse som foreløpig er indetifisert som problemtelefoner.

– En mobil blir mer og mer som en PC. Bill Gates klarer jo heller ikke å holde PC’ene sine helt feilfrie. Dagens mobiltelefoner er blitt utrolig kompliserte, og derfor kan feil oppstå. Men denne feilen burde vi nok kanskje sett likevel, sier Telenors dekningssjef Bjørn Amundsen til Aftenposten.

Amundsen opplyser at kunder med problemtelefoner kan sende en tekstemelding til 1999, så får de nytt oppsett som skal fikse problemet. Men det er jo ikke så lett når man ikke kommer ut…

GPRS-problemet er pinlig for Telenor, men heller ikke bra for Nokia. Selskapet har det siste året pådratt seg et nokså frynsete rykte hos både forhandlere og kunder, etter til dels store problemer med produksjonsfeil og manglende service.

Stikkord: Mobil