Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GPRS-telefonene tilbake på nett

Telenor vet fremdeles ikke hva som var årsaken til siste ukes blackout på GPRS-telefoner, men har «fikset» feilen med en god gammel omstart…

Nokia 6310
Når mobiltelefonene blir mer og mer som små datamaskiner, er det kanskje ikke noen stor overraskelse at uforklarlige feil løses slik vi ofte fikser ting på PC-en: ved å simpelthen starte om hele greia og satse på at ting ordner seg.

Det var nettopp slik Telenor løste problemet da tusenvis av GPRS-telefoner plutselig ikke fikk kontakt med nettet på fredag. Etter mye feilsøking, ble en god gammel omstart løsningen på floken.

– Vi vet per i dag ikke hvorfor dette skjedde. Vi gjorde reset i terminalen, og etter det virket det bra, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor, til ITavisen.no.

På nett igjen

Selv om alle telefonene nå burde være opp på nett igjen, anbefaler Telenor likevel at man går inn på telefonene og endrer forhåndskonfigurert innstilling for GPRS-tilkobling fra «kontinuerlig» til «ved behov». Eventuelt kan man sende en tekstmelding til 1999 for å få automatisk nytt oppsett (eks. «GPRS 6310»).

Programvarefeil

Ifølge Telenor er det første og fremst Nokia 6310-eiere som ble rammet av problemet, men også enkelte Ericsson T68 og et fåtalls Nokia 8310.

– Slik det ser ut nå, har dette antagelig dreid seg om en software-feil, som har rammet mellom 3-5000 terminaler, sier Amundsen til ITavisen.no.

Det ble tidligere spekulert i at feilen oppstod fordi enkelte kampanje-telefoner hadde operatørlås, men denne diagnosen blir nå avvist.

– Dette var en blindvei vi var innom, men problemet gjaldt terminaler som har blitt forhåndsprogrammert fra fabrikk, og har ingenting med operatørsperre å gjøre, sier Amundsen.

Stikkord: Mobil