Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dingsefrikernes superjakke

Fotografer, golfere og sportsfiskere har sine jakker. Da skulle det bare mangle om det ikke fantes ei jakke for oss dingsofile også!

jakke scottevest
SCOTTeVEST er nettopp en slik jakke. Den ble lansert på det amerikanske markedet i fjor, og oppnådde raskt stor popularitet. Nå finnes jakka i versjon to, og er klar for det norske markedet.

Diskret

Det første som slo oss da vi hørte om dette plagget var at det dreier seg om ei skikkelig «Harry-jakke», der dingsofile kunne «flashe» sine mer eller mindre nyttige duppedingser gjennom transparente lommer.

I stedet skulle det vise seg å være ei svært diskret og moderne jakke, konstruert nettopp for å skjule alle dingsene.

Vannavstøtende

Jakka er laget i myk mikrofiber og er overraskende lett. Det vil si; den var i alle fall det. For etter å ha fått på plass to PDA’er, en kommunikator, et digitalt fotoapparat, minidiskspiller, CD-spiller og en mobiltelefon har vi ingen problemer med å kjenne at vi har den på oss.

Men selv med alle disse greiene om bord sitter jakka godt, og du ser slett ikke ut som et elektronisk juletre. Plagget er dessuten vannavstøtende, og sørger for at dingsene dine holder seg tørre også om det skulle komme ei skur.

Nettverk

Nøyaktig hvor mange lommer jakken har vet vi faktisk ikke. Men det er fryktelig mange, og hver gang vi tror vi har funnet alle dukker det opp ei ny. Av bruksanvisningen ser vi at det skal være en hemmelig lomme et sted også. Der kan du putte kredittkort og reservenøkler, kan vi lese.

Ellers ligger det en lapp i hver eneste lomme der det er ramset opp hvilke dingser lomma egner seg for, og hvilke spesielle egenskaper nettopp denne lomma har.

Jakka er utstyrt med noe som kalles PAN. Dette er en forkortelse for Personal Area Network, og betyr at du har kanaler der du kan legge ledningene fra din CD- eller minidiskspiller opp til en festeanordning på kraven. PAN skal også brukes om du vil koble sammen flere enheter, som for eksempel PDA og mobiltelefon til mobilt Internett.

Avtakbare ermer

De fleste av lommene er utstyrt med små hull som lar deg føre ledninger gjennom foret og inn i PAN-kanalene. Klaffer med borrelås sørger for å holde ledningene på plass, og alle lommer er utstyrt med glidelås. En del av lommene er også delt i to med borrelås, slik at utstyret du bærer på deg ligger i ro.

Vi har ikke testet jakka i regnvær, men konstaterer at den er relativt tynn, og nok krever at du har godt med klær under om kuldegradene skulle komme snikende. Skulle det bli veldig varmt kan ermene tas av. Vi kunne også raskt konkludere med at det er kjekt med mange lommer, men at det kan lønne seg å ha alt på faste plasser. Her er det nok av steder å lete igjennom dersom du ikke er helt sikker på hvor du la nøklene.

Jakka importeres til de nordiske landene av Norwestor AS og selges i Norge foreløpig bare gjennom kjeden idedata. Prisen er 1.972 kroner (inklusive mva).