Hopp til navigasjon Hopp til innhold

XBOX-TEST: Rallisport Challenge

Grafikken er suveren, og vanskelighetsgraden forsvarer definitivt Challenge i tittelen på dette bilspillet.

Tre bilspill er å få fatt i umiddelbart etter Xbox-lanseringen. Project Gotham Racing lærer deg å kjøre med kontrollert stil, den visuelle imponatoren Wreckless: The Yakuza Missions gir løssluppen arcade-action, og Rallisport Challenge gjenstår som det mest «seriøse» forsøket på en motorsport-simulator.

Rallisport Challenge har fire forskjellige typer baner å tilby: rally, ice racing, rallycross og hill climb. Sistnevnte er en nervepirrende sett baner hvor du må kjempe deg opp vinglete fjellveier uten å kjøre ned i avgrunnen.

I både klatrebanene, rally-løpene, og iskjøringen er det deg mot klokka, mens i rallycross kjører du mot tre andre mostandere på banen. Banene er godt designet, stort sett overbevisende lekre å se på, og lar deg kjøre i en rekke forskjellige omgivelser.

Godt driv

Kjørefølelsen i Rallisport Challenge er absolutt overbevisende, og formerlig får deg til å klamre deg fast til rattet (eller kontrolleren) for hver en sving, busk, eller dump i veien. Heldigvis er spillet såpass utfordrende, selv på de lavere vanskelighetsgradene, at belønnelsen av å etterhvert begynne å mestre banene og vinne løp føles desto større.

Oppbyggingen av spillet er heller tradisjonelt lagt opp, slik at du må spille deg gjennom stadig vanskeligere turneringer i karrière-modus for å få tilgang til nye biler og baner – som du også kan benytte deg av i arcade- og multiplayer-modus.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Verdt kjøreturen

For Grant Turismo 3-fans er det kanskje en skuffelse at du ikke kan kjøpe nye deler og oppgradere bilene dine. Til gjengjeld tar bilene faktisk skade og får bulker i Rallisport Challenge (noe de ikke gjør i «simulatoren» GT3), og det er likefremt mengder av fininnstillinger og justeringer du kan gjøre for å tilpasse bilen til hver enkelt banes finurligheter.

Litt irriterende er det at lastetidene i spillet er like selsomme som et PS2-spill, noe man har lært seg å ikke forvente med Xbox, men det er uansett ikke mer enn man kan leve med.

Rallisport Challenge gjenstår som en definitiv Xbox-vinner, mest egnet for de med sansen for litt ekstra utfordring.

Stikkord: spilltester, testprodukt, xbox_test