Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kulepenn rett på skjermen

Den nye Pegasus Notetaker skal gjøre digitale notiser, personlig e-post og skjemautfylling like enkelt som å skrible kjapt i notisblokken.

Pegasus Notetaker
Hvordan? Ved å simpelthen la deg, bokstavelig talt, skrive direkte på notisblokken. Med en tilnærmet vanlig kulepenn.

Kulepennen er nemlig utstyrt med en ultralyd-sender, og alt du skriver eller tegnet på papiret overføres gjennom en mottaker, som hektes farst øverst på arket eller skriveblokken, til PC-en din via USB. Deretter tar programvaren over, og lager praktiske jpeg-bilder som du kan sende direkte som e-post, lime inn i dokumenter, eller hva du nå ellers måte ønske å gjøre med skribleriet.

Konspetet er med andre ord ikke fullstendig ulikt produkter som Ericssons chatpen eller Seikos SmartPad, alle forsøk på å sømløst integrere håndskriftens kjappe eleganse og enkelhet med dataapplikasjoner.

e-Læring, e-skjema og post-it

– En elev kan for eksempel sitte og gjøre matteleksa si på notisblokken, og samtidig maile det rett over til læreren – som så bare kan gjøre rettelser og legge inn kommentar rett inn i samme dokumentet med sin Pegasus, og sende det tilbake til eleven, forklarer Per Chr Svendsen, salgssjef i den norske importøren Activium AS.

Pegasus leveres blant annet med programvare for å lage små kjappe digitale post-it lapper, som man for eksempel få til å poppe opp på skrivebordet til spesielle tidspunkt. Applikasjoner for å automatisere utfylling av bestillingsskjemaer og andre dokumenter er også en viktig del av pakken.

– Man fyller ut akkurat som om det skulle vært et vanlig skjema på papir (noe det er), men samtidig får du en digital kopi på skjermen. Fremtidig programvare vil også kunne kjenne igjen håndskriften din, selv om du skriver løkkeskrift, sier Svendsen til ITavisen.no.

Pegasus Notetaker er på vei ut i norske butikker i disse dager, og burde ha en utsalgspris i nærheten av 1300,- Se ellers www.pegasuspen.nu