E-post

Annonse


Les posten med hjemmetelefonen

E-postTelefonen vil først bli lansert i Europa, der det å sende og motta e-post er en langt mer naturlig del av folks hverdag enn hva tilfellet er i USA. Hver måned sendes omlag 30 milliarder tekstmeldinger mellom europeiske mobiltelefoner.

Nesten som SMS

Telefonen vil se ut som dagens mobiltelefoner, og e-posten skrives inn ved hjelp av same teknikk som vi kjenner fra SMS. Flere var valgt å kutte ut den tradisjonelle hjemmetelefonen, og satser i stedet utelukkende på mobiltelefoni.

– Dette er en utvikling som bekymrer enkelte operatører, og for å demme opp for dette vil håndsettprodusentene gi hjemmetelefonene flere av de egenskapene mobiltelefonen har, sier Howard Gutowitz i Eatoni Ergonomics. Det er dette selskapet som har utviklet løsningen Panasonic, Philips og Siemens vil integrere i sine trådløse telefoner.

Krever minne

Et av problemene med dagens fastlinjetelefoner er at de bare har om lag en 10-del av den minnekapasiteten som er vanlig i de rimeligste mobiltelefonene. For å kunne legge inn nye funksjoner kreves mer minne, sier Gutowitz.

Flere fasttelefoner er i dag istand til å sende og motta SMS.

Annonse