Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Anmeld pirater med et klikk

Lar du deg provosere av ulovligheter på nettet? Fra og med neste uke kan du bare trykke på «sladre-knappen» hver gang du besøker en piratside.

FTP Warez piratkopiering
Den britiske organisasjon Federation Agains Software Theft (FAST) jobber aktivt mot ulovlig salg og distribusjon av piratkopiert programvare, musikk, eller filmer på Internett.

Den siste tiden har FAST derimot merket en viss nedgang i rapporteringen fra surfere og andre som snubler over ulovligheter, og mener dette i stor grad kan ha å gjøre med at selve rapporteringskanalene, i hovedsak telefon, e-post og skjema på organisasjonens hjemmesider, har vært for tungvinte å ta i bruk.

F-knappen

I løpet av neste uke vil FAST derfor lansere en gratis plug-in til Internet Explorer, som beriker nettleseren med en ekstra «F»-knapp, melder InfoWorld.com.

Snubler man over en warez-side, eller noe annet «suspekt», kan man så med et enkelt klikk på denne knappen sende over detaljert informasjon og skjermdump av den aktuelle websiden rett til FAST, uten å måtte engasjere seg videre – som deretter etterforsker siden videre og eventuelt går til de nødvendige skritt for å få siden fjernet (typisk ved å kontakte ISPen).

En tilsvarende plug-in til Netscape er også under utvikling. Se forøvrig fast.org.uk