Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gir blaffen i Kazaa-kluss

Brukerne av fildelingsapplikasjonen Kazaa ser ikke ut til å bry seg særlig verken om skjulte P2P-spioner eller at programmet er fjernet fra download.com…

Kazaa
Pressen har slått på stortromma de sist ukene, først med avsløringen av et skjult Peer-2-Peer nettverk innbakt i programpakken til Kazaa, og deretter med fjerningen av selve Kazaa-applikasjonen fra download.com, et av nettets mest besøkte nedlastingssider for programvare.

Ifølge MSNBC kunne ble Kazaa-programvaren lastet ned 2.5 millioner ganger i uken fra download.com.

Uanfektet

Men verken det faktum at 20 millioner musikkpirater endte opp med et uønsket «skjult» ekstraprogram installert på sine maskiner, eller at programpakken ikke lenger er å få tak i på downloads.com, har etter alt å dømme ikke stort å si for bruken av Kazaa – målinger gjort av Nielson/NetRatings viser tvert om at trafikken på tjenesten har gått op 20 prosent den siste uken.

De konkurrerende fildelingsprogrammene Morpheus og iMesh kan heller ikke melde om merkbart større etterspørsel etter sine egne applikasjoner etter at det negative søkelyset ble rettet mot Kazaa.

Det antas at Kazaa og Morpheus tilsammen har omlag 50 millioner brukere.