Hopp til navigasjon Hopp til innhold

bluecom setter opp farten

Bredbåndsleverandøren bluecom kompenserer kunder som får dårligere hastighet enn den de betaler for.

bredbånd Ash illustrasjon
BlueCom og andre teleaktører har fått mye kritikk for at kundene ikke får den hastigheten de blir lovet. Nå tar bluecom dette til etterretning og setter opp hastigheten. I april og mai oppgraderes båndbredden til ADSL-kundene deres med 20%.

ATM-overhead

Grunnen til at kundene ikke har fått den fulle båndbredden skyldes i følge bluecom at en bestemt andel av båndbredden blir satt av til å informasjon om data som blir sendt over nettet. Dette såkalte overheadet ligger bakt inn i IP- og ATM-pakkene som utgjør selve bæreteknologien i ADSL.

Tar konsekvensen

Som følge av dette har enkelte kunder opplevd å få lavere båndbredde enn det som har vært oppgitt salgsteksten. Typisk har en kunde med 1 Mbps forbindelse fått en effektiv ytelse på 860 Kbps, som tilsvarer et 15 % overheadtap.

bluecom håper at problemet vil være borte når de øker hastighetene for disse kundene.

To måneders arbeid

Å oppgradere hastigheten til flere tusen kunder er en svært omfattende prosess. Oppgraderingene vil derfor bli foretatt over en 2-måneders periode som strekker seg fram til utgangen av mai.

Enkelte kunder få merkbare endringer allerede i løpet av de kommende ukene – i mens andre kunder ikke vil merke hastighetsendringen før ved slutten av mai, opplyser bluecom.

Stikkord: internett