Hopp til navigasjon Hopp til innhold

SPILLTEST: Kripos 3

Gikk du glipp av påskekrimen? Fortvil ikke, nå kan du selv lede mordetterforskningen i Kripos 3. Kan du fakke ulvemorderen?

En gammel kjenning av politiet blir brutalt knivdrept på åpen gate, og du får tildelt saken.

Har dette sammenheng med ransforsøket som pågikk samtidig? Hvorfor ble offeret funnet med en sammenkrøllet side fra en spenningsroman i hånden? Og hva er dette mystiske ulvehylet som flere vitner hørte rett før hendelsen?

Spillet er delt opp i akter, og det er om å gjøre å disponere ressursene sine best mulig for å ikke miste grep på etterforskningen. På begynnelsen av hver akt får du nye «ressurs-poeng», som benyttes først og fremst til å lønne etterforskere.

Finner du nye spor eller foretar godkjente arrestasjoner, vinner du flere poeng – men arresterer du uten skjellig grunn, eller prøver deg på tvilsomme husransakelser blir du straffet tilsvarende.

Puslespillet

Produksjonsmessig befinner vi oss en halv generasjon over Kripos 2, men spillkonseptet er mer eller mindre det samme. Grafikk og dynamikk er jekket opp et par hakk, men det er fremdeles snakk om et nøkternt og lite dynamisk spillmiljø som først og fremst holdes levende ved hjelp av skuespillere og live video.

Det hele fungerer godt som en interaktiv krimgåte, men som interaktivt dataspill oppleves det litt platt. Selv om historien stadig drives videre med nye videosnutter og ledetråder, blir det hele fort ganske så repetitivt.

Du må simpelthen bare passe på å sende etterforskerne dine ut for å undersøke alt som ser interessant ut, kalle inn alle personene du snubler over til avhør, og fortsette å stille spørsmål helt til nye ledetråder dukker opp eller den mistenkte knekker sammen under avhør.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Løs gåten sammen

I motsetning til det forrige spillet i serien, er filmklippene denne gang ikke tatt opp med norske, men svenske skuespillere. Derimot er all teksten og grensesnittet oversatt til norsk, så kan man leve med svensk tale burde dette ikke være noe større hinder for spillnytelsen.

Spillet egner seg nok relativt godt for de som har sansen for ideen om interaktiv film, men vil nok risikere å frustrere hardcore-gamere.

Man får sannsynligvis mest glede av å spille Kripos 3 sammen med en god venn eller to, slik at dere kan sitte sammen og drøfte teorier og spor (eller le av skuespillerne) som dukker opp i løpet av etterforskningen. Gjør man det, er det mye glede og spenning å hente her…

Stikkord: pc_test, spilltester, testprodukt