Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft dropper Hailstorm

Skepsis og manglende støtte fra samarbeidspartnere får Microsoft til å legge .NET-tjenesten My Services, tidligere kjent som Hailstorm, på hylla.

MS.NET
Hailstorm skulle være en av de bærende bjelkene i den store .NET-visjonen, presentert av Bill Gates selv som «en nøkkeldel av .NET, som vil hjelpe å levere Microsofts visjon om å styrke folk gjennom god programvare når som helst, hvor som helst, på en hvilken som helst enhet».

Tjenesten, som senere fikk navnet My Services, skulle la nettbrukere knytte seg opp mot en hvilken som helst bank, webshop, eller andre nettjenester med én og samme pålogging (MSN Passport), uansett hvilken maskin eller terminal brukeren sitter på.

Hvem skal passe dataen?

Problemet med dette, som har bekymret analytikere og potensielle samarbeidspartnere siden annonseringen av Hailstorm, er at all Microsoft ville lagre all kunde- og brukerdata nødvendig for denne påloggingen i en enorm, sentralisert database.

– Microsoft var ikke i stand til å overbevise verken forbrukerselskaper eller programvareutviklere om at de har løst alle sikkerhets- og personvernsproblemene rundt det å sitte på en enorm sentral lagringsdatabase for personlig informasjon, sier en ikke navngitt representant for selskapet til New York Times.

Kan bli «vanlig» produkt i stedet

Selv om Microsoft nå altså skrinlegger tanken om å la My Services være en sentral tjeneste i .NET, vurderer selskapet å selge Hailstorm-produktet til bedrifter som en tradisjonell programvarepakke. Da vil det i så fall bli opp til disse bedriftene å selv ta hånd om den personlige informasjonen til sine egne brukere.

– For å være helt ærlig, er det jo ikke en dum forretningsmodell å selge disse sakene til folk som bygger stor datasentre med vår programvare, sier Charles Fitzgerald, Microsofts sjef for platform-strategi til NY Times.