Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sonefri Gamecube DVD-spiller

I Panasonics innpakning forandres Nintendo Gamecube til en fullblods surround DVD-spiller.

Panasonic Q
Matsushita og Nintendo har gått sammen om Panasonic Q, en slags sammenslåing av den nye Gamecube spillkonsollen og en DVD-spiller for stuebruk.

Panasonic Q er i stand til å spille vanlige CD-plater, CD-R, CD-RW, såvel som Nintendos egne mini-DVD Gamecube spillplater. Maskinen er i tillegg utstyrt med surround-lyd, fjernkontroll, og en rekke innstillingsmuligheter for å oppnå best mulig lyd og bilde.

Modifiseres

Dessverre selges Panasonic Q for tiden kun i Japan, og det er foreløpig ikke annonsert verken om eller når produktet skal ut på det Europeiske markedet.

For Gamecube-fantaser som virkelig har sett set lei på at Xbox- og Playsation 2-eierne skryter av sine innebygde DVD-spillere, er det likevel muligheter for å skaffe seg denne godbiten.

Flere nettbutikker og frittstående forhandlere har åpnet opp og fiklet med Panasonic/Gamecube-hybriden, og gjort den fullstendig sonefri – slik at den kan spille både Gamecube-spill og DVD-filmer, uavhengig av sonesperrer.

Deretter selger de den videre for et sted i overkant av fire tusen kroner, altså omlag det samme som man i dag må ut med for en Xbox-konsoll (som ikke blir DVD-kapabel uten en fjernkontroll til 450,-)

I handelen…på nett

Vi kjenner ikke til noen norske importører som har huket tak i Panasonic Q enda, men det er ikke vanskelig å finne utenlandske webshops som nå selger modifiserte, sonefrie maskiner:

Merk at den opprinnelige garantien på produktet utgår ved slik modifisering. Derimot vil de fleste nettbutikker gi sin egen begrensete garantitid (typisk 3 måneder).

IGN har gjort en grundig test av maskinen, som kan leses HER.

Stikkord: spilltester