Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Knallhard UPC-kritikk

Laber kvalitet, forsinkelser, dårlig informasjon, uhøflig kundeservice. Det er bare noen av anklagene Forbrukerrådet retter mot kabelselskapet UPC.

UPC Logo
Forbrukerrådet sendte nylig et brev til UPC med en smørbrødliste over klager og invitasjon til dialog. UPC hevder på sin side at de selv inviterte til dialog for en måned siden.

UPC anklages av Forbrukerrådet for dårlig tjenestekvalitet, mislighold av avtaler, stadige forsinkelser, dårlig informasjon og uhøflig kundeservice, ifølge Aftenposten. Anklagen fremføres i et brev.

Første gang med så hard kost

– Vi har aldri tidligere gått så hardt ut, sier underdirektør Henny Width Kielland i Forbrukerrådet i Oslo og Akershus til Aftenposten.

Forbrukerrådet har registrert 133 klager de siste 12 månedene, hvorav 59 siden nyttår.

-Dette er en kraftig økning på kort tid og et veldig høyt tall for ett enkelt selskap, sier Kielland til Aftenposten.

Krøll med dekoder

UPC har siden desember jobbet med omlegging av flere titusentalls husstander fra analog-tv til digital-tv. Omleggingen krevde installering av en ny dekoder i hver enkelt husstand.

I følge Øyvind Husby i UPC var kabelselskapet ikke forberedt på den storm av kundehenvendelser som kom som følge av at kundene fikk store problemer med installering av denne dekoderen. I tillegg ringte kunder og ba om hjelp til å løse andre tv-tekniske problemer som kobling til video, surround-anlegg og DVD og programmering av fjernkontroll.

Husby legger til at 15 nye kundekonsulenter ble ansatt i løpet av den hektiske perioden. Nå er imidlertid første fase i omleggingen overstått, og pågangen på kundeservice kraftig redusert, ifølge Husby.

– Tok selv kontakt

UPC tok ifølge Husby selv kontakt med forbrukerombudet i mars for å avtale et møte, for å diskutere uløste saker. Husby sier at UPC har mottatt tre saker i år fra Forbrukerrådet og at samtlige er blitt løst.

– UPC tok allerede før påske kontakt med Forbrukerrådet for å forsøke å få i stand et møte, hvor kundeservice og våre tjenesteleveranser – samt rutiner ved klager skulle stå på agendaen. Vi vil med bakgrunn i oppslaget i Aftenposten nettutgave 9. april 2002 igjen ta kontakt med Forbrukerrådet, skriver Husby i en mail til Ukeavisen Telecom.

Kielland i Forbrukerrådet sier på sin side at hun ikke har hatt kontakt med UPC, men at det er mulig at Forbrukerrådets sekretariat har hatt kontakt med selskapet.

Ingen i Forbrukerrådets sekretariat kunne nås for kommentar tirsdag ettermiddag.

Stikkord: internett