Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Europas største WLAN

Telenor har allerede bygget et trådløst nett for sine 7500 ansatte på Fornebu. Nå står resten av Norge for tur.

Telenor-logo 2001 m/tekst
Produktet kaller Telenor Trådløs Sone.

Tjenesten er i hovedsak rettet mot det norske markedet. Andelen av bærbare PCer bare øker og øker, og analyser viser at 90% av disse vil være utstyrt med WLAN som standard innen 2005.

Full tilgang

Den trådløse sonen er beskyttet av kryptering og er fysisk adskilt fra det interne LAN. Dette mener Telenor beskytter mot nysgjerrige og ondsinnede inntrengere.

Alle Telenors ansatte og besøkende vil i den tiden de er inne på området ha full tilgang på Internett og e-post via den trådløse sonen, som er Europas største.

Effektivitet

-Trådløs Sone setter en ny standard innen trådløs sikkerhet og fleksibilitet. Løsningen vil gi en betydelig økning i de ansattes tid online, og dermed forbedre samarbeid, kommunikasjon og effektivitet, sier Anders Hauglie-Hanssen, divisjonsdirektør i Telenor Business Solutions.

Han håper at muligheten til å være online overalt man er i området (inklusive den tilhørende strandlinjen) skal få Telenors ansatte til å jobbe når de tildigere hadde dødtid. Mens man venter på møter, i røykepauser (!) med mere.

-Vi håper å få 20 minutter ekstra ut av hver ansatt daglig, sier Stein Andre Larner i Telenor til BBC News.

Telenor har samarbeidet med Accenture, Birdstep Technologies og Cisco på dette prosjektet.