Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Professor bygger tidsmaskin

Den amerikanske fysikkprofessoren Ronald Mallet (bildet) er i full gang med å bygge verdens første ekte tidsmaskin.

Ronald Mallett (professor
Ronald Mallet understreker at han verken er gal eller spesielt humoristisk. Han er professor i fysikk ved Unviversity of Connecticut. Sammen med andre forskere er han i ferd med å bygge en maskin som skal være i stand til å transportere alt «fra et atom til en person» inn i frem- eller fortiden.

Maskinen er basert på Einsteinske prinsipper, som Mallett mener kan transportere materie inn i fremtiden eller fortiden.

Vil møte død far

Foruten det rent vitenskapelige, er ett av Malletts hovedmotiver å møte sin far, som døde i en alder av 33 år da Mallett var 10 år gammel. Faren var storrøyker, og Mallett sier at han nå ønsker å advare ham mot røykingens farer…

Møter seg selv…

Arbeidet er basert på Albert Einsteins prinsipper, og tar utgangspunkt i at energi fra en roterende laser skal være i stand til å krumme rommet inni lyssirkelen på en slik måte at nøytroner begynner å rotere sidelengs – hvis nok energi blir tatt i brukt, mener Mallett at det er mulig å få et nytt nøytron til å dukke opp. Dette ville i såfall være en fremtidig versjon av det opprinnelig nøytron, som besøker seg selv fra fremtiden, skriver nyhetstjenesten Ananova.

Flere jobber med saken

– Jeg ville ha trodd jeg var en sprøing selv, hvis det ikke også var andre kolleger jeg vet om som også jobber med dette. Dette er ikke Ron Mallet’s materie-teori, det er er Einsteins relativitetsteori, sier Mallott til avisen Boston Globe.

Professoren får støtte fra departementet sitt på universitetet, men innrømmer samtidig at det å transportere mennesker gjennom tid på denne måten ville kreve mer energi enn vitenskapen i dag er i stand til å generere.

For mer informsjon om Mallets tidsmaskin, se Boston Globe, såvel som denne utgreingen på abc.net.au.