Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Infrarødt i miniformat

Kameraer som fungerer i stummende mørke er vanligvis store og klumpete. Nå kommer minimodellene.

Omega infrarødt kamera
De nye infrarøde kameraene fra Indigo Systems og Irvine Sensor’s Corporation er bare noen få centimeter i bredde, høyde og lengde. De to produsentene kaller begge sine kameraer for «verdens minste», uten at det er klart hvem som har rett.

Fungerer med én gang

Mens tidligere modeller trengte litt tid på å venne seg til mørket, er den nye generasjonen varmefølsomme kameraer tjenestevillig på et blunk.

Indigo leverer foreløpig to modeller av den nye typen: Omega og Costa Mesa. Mens konkurrenten Irvine har en modell de har kalt Cam-Noir.

Mot bilinnbrudd

I første omgang er det Forsvaret som er tiltenkt som kunde, i tillegg til brannvesen og politi. Men også bilprodusenter er interessert i teknologien. Luksusprodusenten Cadillac lanserte allerede for to år siden de første bilene med infrarøde kameraer innebygd, som forholdsregel mot innbrudd om natta.