Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Everquest drepte sønnen min

21 år gammel epileptiker tok sitt eget liv etter å ha spilt Sonys web-spill Everquest i 12 timer. Nå går moren hans til sak.

Everquest kvinne

Det er ikke overraskende i USA at hendelsen skjedde. Moren til 21 åringen har hyret advokater for å få ertatning fra Sony Online som er ansvarlige for Everquest.

Nå diskuteres det hvorvidt spillet må ha synlige advarsler til alle spillere om at Everquest kan være skadelig for helsen.

Det vanedannende spillet har allerede fått klengenavnet EverCrack, skriver The Register.

Schizofreni

Den 21 år gamle Shawn Woolley spilte Everquest 12 timer daglig. Han hadde flyttet hjemmefra og sluttet i jobben sin for å få nok tid til spillingen sin.

I tillegg til sin avhegighet til Everquest, hadde Shawn schizofreni, depresjoner og epilepsi. Han fikk stadige anfall mens han spilte, men tok ikke konsekvensene av det.

På dagen for Høsttakkefesten i fjor skjøt han seg selv minutter etter å ha logget av.

Unikt tilfelle

Ingen vet sikkert hvorfor den unge mannen tok sitt eget liv. Sony Online akter ikke å ta på seg ansvaret for det som skjedde.

De vil heller ikke sette opp advarsler på sidene sine, da disse av erfaring har liten eller ingen effekt på spillerne.

Hallusinerte

En annen historie forteller om en universitetsstudent som ble funnet løpende rundt i nabolagt sitt. Overbevist om at han var forfulgt av vesener fra Everquest.

Etter å ha spilt i 36 timer i strekk gikk mannen inn i en trance-lignende tilstand på grunn av søvndeprivasjon.

Stikkord: spilltester